Företaget

Bakgrund

1989 startade Erik Hellgren och Erik Parkman ”Eriks skoverkstad” i en ombyggd lagård i Skråmträsk. Visionen var att skapa en rejäl lädersko för vardagsbruk. Våra två första modeller blev en klassisk lågsko och en halvkänga som fortfarande tillverkas och kallas GRAN och TALL. 1996 tog firman det namn som den redan kallades i folkmun: SkråmträskSkon. Skorna görs fortfarande hantverksmässigt i våra egna lokaler och finns nu i tiotalet olika modeller. Idag är vi fem personer som jobbar i företaget.

Tillverkning

SKRÅMTRÄSK  är namnet på våra läderskor som är vår stolthet och bas i företaget. Tillverkningen sker hantverksmässigt med möjlighet till unika variationer. Till våra skor använder vi miljövänligt vegetabiliskt garvat läder som andas mycket bra och åldras med värdighet; slitstarka material i sömmar och yttersula med möjlighet att sula om. På detta sätt skapar vi hållbara skor som kan och vill användas länge.

Under de senaste åren har vi även börjat sy varma babytossor och vantar i ull och renskinn till de minsta barnen. Tossorna har fått namnet VIDE.

Försäljning

Vi säljer även skor och kvalitetsprodukter i naturmaterial från andra tillverkare som uppfyller våra krav på kvalité och omtanke om miljön. Alla produkter vi säljer är gjorda under rättvisa arbetsförhållanden.

Vision

Vi vill genom vårt företag bidra till att hitta vägar till ett hållbart sätt att leva, både för vår jord och för oss som bor på den. Genom att använda material av hög kvalité som samtidigt är skonsamt mot miljön vill vi vara med och visa på bra alternativ.

SkråmträskSkon – Årets producentföretag 2013

I januari 2013 tilldelades vi utmärkelsen ”Årets Producentföretag 2013” i samband med Alvargalan som arrangeras av näringlivet i Skellefteåregionen. Vi är mycket glada och stolta över utmärkelsen.

Så här löd motiveringen:
”Ett litet företag med stor karisma där handgjort, bra material och slitstyrka är ledord sedan starten 1989. Allt sker på ett hantverksmässigt sätt med en hållbar miljö i tankarna. Somliga går i trasiga skor – de har knappast köpt dem i Skråmträsk.”