Frågor

Frågor om skor tillverkade i Skråmträsk

Är era skor kromfria?
Ja. Vi använder enbart naturgarvat (vegetabilgarvat läder) i våra skor och då tillsätts inget krom eller andra tungmetaller i garvningen. Därför brukar även kromallergiker kunna använda SkråmträskSkon.

Hur många skor gör ni på ett år?
Vi tillverkar 15 par skor varje vecka. Ca.600-650 par/år. Av dessa är ca 15-20% specialanpassade för kundens önskemål.

Jag har breda fötter därför svårt att hitta skor som passar. Kan ni hjälpa mig?
Våra skor görs som standard på svenska läster som är rymliga. Det är också möjligt att specialbeställa enligt dina mått. Kontakta oss för mer information.

Kan man få lädersula istället för gummisula?
Ja. Du kan beställa lädersula till alla våra Skråmträsk-modeller. Lädersulan lämpar sig bäst för inomhusbruk, då den är känsligare för väta och hårt slitage. Kontakta oss för pris och leveranstid. Vi har även tagit fram en speciell danssko med lädersula som är lite nättare, och finns att beställa i vår webbshop.

Mina skor knarrar. Vad ska jag göra?
Om du har en inläggssula i skorna så vill jag att du först provar att plocka ur dessa, utifall att det är inläggssulorna som knarrar. Är det en lite hårdare inläggssula kan man prova att fetta in kanten runt inläggssulan med skofett. Om du har snörskor så kan knarrandet bero på att lädret på plösen blivit torrt. Detta åtgärdas lätt genom att plocka bort skosnörena och sedan smörja in hela plösen med skofett. Var speciellt noga där plösen ligger under snörhålen. Om det fortfarande knarrar; kontakta oss.